Početna Magazin Godine Tuga u menopauzi (4): Načini borbe

Tuga u menopauzi (4): Načini borbe

Treba se suočiti sa svojim strahovima i depresijom i setiti svega dobrog što posedujemo u životu. Onda ćemo se i sa problemima na poslu lakše nositi

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
Serijal tekstova nastao na osnovu knjige Stefani Bender i Trejsi Kolbert „End Your Menopause Misery: The 10-Day Self-Care Plan“ (Prekinite svoju patnju u menopauzi: 10-dnevni plan samopomoći)

Poradite na svom poslu
Razmislite o svom radu i njegovoj ulozi u vašem zadovoljstvu, ili naprotiv, u vašem stresu ili depresiji. Mnoge žene nemaju opciju davanja otkaza, ali možemo se potruditi da preoblikujemo posao koji radimo. Upišite neki kurs kako biste povećali svoje znanje i razgovarajte sa svojim pretpostavljenim o tome kako bi vaša pozicija mogla da se prilagodi.

Ako ste trenutno pod stresom traženja posla, razmislite o volontiranju za neku organizaciju koja bi imala koristi od vaših profesionalnih sposobnosti.

Suočite se sa svojim strahovima i depresijom
Prihvatanje određenog osećanja ne znači da ste osuđeni na njega. Ali postoji vreme kada je protivotrov za stres i potištenost taj da se sebi objasni da će se određeni period vremena živeti sa tim osećanjem. Vi odlučujete koliko dugo će to trajati – naredni sat, popodne ili čitav dan – a onda ćete ili odlučiti da to osećanje prihvatite kao nešto što ne može da se promeni ili kao nešto sa čime ćete se ponovo suočiti kad budete bili spremni.

Setite se svega dobrog i oslobodite se lošeg
Mnoge žene su uspele da povrate snagu jednostavnim svakodnevnim zapisivanjem tri stvari na kojima su zahvalne. Držite svesku pored kreveta samo za tu svrhu. Uradite to svako veče i povremeno, kada život izgleda sumorno, prelistajte svesku. To će vam povećati optimizam što će se pozitivno odraziti i na vaše zdravlje. Istraživanja pokazuju da odvajanje vremena za dovođenje sebe u stanje zahvalnosti smanjuje nivo stresa i može ojačati imunitet. (v. Želite li biti srećni? Budite zahvalni i Malo vežbe za više sreće)