Početna Magazin Godine Društvo Sad i zvanično: Bumerang-deca neće otići

Sad i zvanično: Bumerang-deca neće otići

Život sa roditeljima češći je u godinama tokom kriznih decenija. Zato jedan od pet mladih trenutno živi sa roditeljima u SAD, a 60% mladih prima finansijsku pomoć od roditelja

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
Jedan od pet mladih u svojim 20-im i na početku 30-ih godina trenutno živi sa roditeljima u SAD, a 60 odsto mladih prima finansijsku pomoć od roditelja. Sa druge strane, u prethodnoj generaciji je tek svaka deseta mlada osoba živela sa roditeljima, a tek deo njih uživao novčanu pomoć roditelja.

Skoro 45 odsto 25-godišnjaka pod teretom je duga za kredit za školovanje – prosečno 20.000 dolara, a preko polovine diplomaca sa koledža nisu zaposleni u struci ili uopšte.

Život sa roditeljima češći je u godinama tokom kriznih decenija, ali mladi danas kasnije i stupaju u brak, ako se na brak uopšte odluče, pa je i saživot sa roditeljima „zamena“ za sopstvenu porodicu i međusobnu podršku koju porodica pruža kada ekonomske prilike nisu dovoljno dobre za samački život (npr, i samo kao podela kućnih poslova i troškova života).

Bumerang-deca nisu trenutni fenomen. Izgleda da će oni biti deo novog i stalnog životnog obrasca. Međutim, on može biti i koristan za ekonomiju. Da li je život sa roditeljima nakon školovanja neuspeh ili je praktični, dugoročni, finansijski potez? – pita se Njujork Tajms.